Cauze comune ale aparitiei mucegaiului

Din pacate, pentru majoritatea proprietarilor, aparitia mucegaiului este o problema pentru casa lor. Odata ce se intampla, se poate raspandi rapid in toata casa. Exista mai multe motive pentru aceasta raspandirea rapida a mucegaiului. De asemenea, aparitia si raspandirea mucegaiului poate duce la o multime de probleme de sanatate si stres. Este posibil sa aflam cauza aparitiei mucegaiului si sa o eliminam.

Iata care sunt cauzele comune ale aparitiei mucegaiului, astfel incat sa o puteti evita.

Inundarea

Inundarea provoaca daune semnificative locuintei dumneavoastra, cea mai mare parte fiind costisitoare si consuma mult timp. Cand mucegaiul negru este prezent in casa ta, acesta se poate raspandi rapid. O sa gaseasca umiditate oriunde prospera. Desi este dificil sa preveniti inundatiile, puteti preveni aparitia mucegaiului monitorizand sistemele de instalatii sanitare in mod regulat. Puteti elimina raspandirea mucegaiului daca eliminati apa inundata din casa dumneavoastra cat mai curand posibil.

Umiditatea

Umiditatea nu este numai inconfortabila pentru gospodaria ta, dar este si conditia perfecta pentru a se produce raspandirea mucegaiului. Daca o anumita zona sau o camera a locuintei tale este in mod constant mohorata din cauza ventilatiei deficitare, atunci este probabil sa apara mucegaiul. O zona comuna este dusul sau chiuveta, in special din cauza avariei apei. Dezumidificarea si uscarea la scara larga ajuta la indepartarea umiditatii din aer si la orice alte suprafete, astfel incat mucegaiul moare imediat la contact.

Acoperis deteriorat

Deteriorarea acoperisului este frecventa in primavara umeda si iarna rece. Daca va vizitati rar mansarda, atunci se poate produce o scurgere a acoperisului fara sa stiti. De asemenea, mucegaiul poate strica grinzile structurale si puntea de acoperis care suporta izolarea mansardei, acoperisul si orice altceva prezent la mucegai.

Condensarea conductelor de aer conditionat

Daca utilizati instalatii de aer conditionat in casa dumneavoastra, atunci este posibil sa aveti conducte care circula prin intreaga casa. Aceste conducte transporta aer in fiecare dintre camerele dumneavoastra pentru a va mentine rece pe timpul verii. Conductele de aer sunt, de asemenea, terenuri de reproducere pentru condens, ceea ce permite o stare constanta de umiditate. Deoarece majoritatea acestor conducte de aer se gasesc in locuri intunecate si ascunse ale casei tale, si ele pot trece neobservate si pot provoca, de asemenea, o raspandire a mucegaiului.

Crapaturi in fundatie

Daca aveti un subsol in casa dumneavoastra, atunci crapaturile in fundatie pot fi asociate cu umiditatea. Poate aveti o zona in casa dumneavoastra care este mereu plina de apa subterana sau riscati sa obtineti o cantitate mica de apa. Cele mai mici fisuri din fundatia casei pot permite ca apa sa intre in casa.

Daca doriti sa va protejati casa, atunci trebuie sa fiti constienti de aceste probleme. Prevenirea acestor probleme poate consuma mult timp, bani si efort. Cel mai inteligent lucru pe care il puteti face este sa luati in considerare serviciile profesionale de remediere in momentul in care apare o problema.

Tags:
  • umiditate,
  • crapaturi in fundatie,
  • aparitia mucegaiului,
  • reaspandirea mucegaiului

Ati putea citi, de asemenea

Infiltratii in structura

"Sunt verde, retin apa, structura de otel mi se deterioreaza constant, am ca ocupatii principale culturile de fungi, spori, ciuperci si alte mucegaiuri si pot raporta cu succes mai multe ...

citeste articol
Pentru furnizarea unui serviciu imbunatatit folosim cookies. Continuarea navigarii se considera acceptare a politicii de cookies.